ultimele stiri

1. Reguli
Toate probele din cadrul competitiei sunt obligatorii, echipele trebuind sa le parcurga fara sprijin din exterior, in timpul limita alocat.
Pe traseul concursului se gasesc puncte de control obligatorii, trecerea echipelor prin acestea fiind marcata pe fisa de concurs. Pe toata perioada competitiei, in punctele de control si pe traseu se vor afla arbitri care vor supraveghea desfasurarea si respectarea tuturor regulilor concursului. Este necesara prezenta la sedinta tehnica deoarece toate informatiile privitoare la traseu se vor da DOAR in cadrul acesteia.

2. Echipele
Echipele sunt formate din 2 concurenti (indiferent de sex).
Membrii echipelor
Pot participa atat barbati, cat si femei avand peste 18 ani. Persoanele pana in 65 ani sunt asigurate de organizatori. Pentru participantii peste aceasta limita de varsta, inscrierea este gratuita, iar participarea pe proprie raspundere. Participantii trebuie sa aiba conditie fizica buna, sa poata parcurge trasee montane pe jos si cu bicicleta si cunostinte minime de orientare cu busola si harta. Neindeplinirea unora dintre aceste conditii atrage dupa sine refuzul organizatorilor de a va inscrie in concurs.
Asistentul
Nu participa la concurs, ci doar asigura prin sprijin logistic succesul echipei pe care o asista; ajutorul acestuia este permis doar in tabara de baza.

3. Competitia

 • raidul este o competitie fara sustinere din exterior
 • fiecare echipa trebuie sa isi transporte necesarul de mancare si lichide pe durata cursei
 • membrii echipei sunt obligati sa stea impreuna pe tot parcursul traseului
 • daca un membru al echipei, din orice motiv nu poate continua competitia, echipa se considera descalificata; abandonul echipei trebuie declarat la cel mai apropiat punct de control
 • la recuperarea participantilor care abandoneaza au prioritate persoanele accidentate; organizatorii asigura transportul celorlalti membrii doar daca vor fi locuri libere in mijlocul de transport
 • la sedinta tehnica, fiecare echipa primeste hartile cu traseele diferitelor etape, fisele de concurs cu punctele de control si legitimatiile nominale, acestea trebuind sa fie in permanenta asupra concurentilor; legitimatiile vor fi controlate, iar fisele de concurs vor fi vizate la trecerea prin fiecare punct de control
 • parcurgerea traseului se face cu trecerea prin toate punctele de control, intr-o ordine prestabilita si obligatorie
 • ratarea unui punct de control, precum si nerespectarea traseului obligatoriu atrag dupa sine penalizari care vor fi comunicate la sedinta tehnica, existand insa posibilitatea de a le recupera, parcurgand traseul in sens invers pana cand se ajunge in acesta
 • timpii limita de parcurgere a traseului trebuie respectati, precum si timpii intermediari, in caz contrar, echipa fiind decalificata
 • in parcurgerea probelor speciale (tehnice) pot aparea restrictionari de timp (parcurgerea lor pe timp de noapte punand in pericol integritatea fizica a participantilor)
 • timpii de asteptare pentru parcurgerea probelor speciale (datoritati suprapunerii echipelor) se vor scadea din timpul total

4. Echipelor le este interzis sa detina urmatoarele obiecte:

 • mijloace de transport altele decat cele proprii regulamentare sau cele puse la dispozitie de organizatori
 • GPS
 • alcool, droguri, medicamente de orice fel; problemele medicale vor fi rezolvate de medic inaintea intrarii in cursa (parerea medicului cursei are caracter obligatoriu si se respecta ca atare).
  Posesia sau uzul oricarui obiect din cele mentionate poate aduce dupa sine descalificarea echipei.

5. Echipamentul
Toate echipele trebuie sa poarte si sa cunoasca modul de folosire al echipamentelor mentionate in lista de ECHIPAMENT OBLIGATORIU.
Controlul echipamentului obligatoriu se va face inaintea cursei, precum si in mod aleatoriu in orice punct de control. Lipsa oricaror elemente din lista de echipament obligatoriu aduce dupa sine descalificarea echipei.

6. Inscrierea
Pentru inscrierea valabila la competitie, echipele vor trebui sa urmeze pasii mentionati in pagina de Inscriere. Inscrierea se considera valabila in momentul in care a fost platita taxa de participare in numerar sau prin virament in contul specificat in pagina de INSCRIERE. Aceasta taxa se plateste pe echipa si raspunderea pentru plata ei revine concurentilor. Inscrierea este valabila daca este facuta pana la data de 15 august 2012 inclusiv ,conform fiselor de inscriere.
In cazul in care o echipa inscrisa renunta la participare, ea trebuie sa anunte organizatorii in scris, cu cel putin 10 zile inainte de data concursului pentru a li se restitui in intregime taxa de inscriere. Daca instiintarea vine mai tarziu de acest termen, se va restitui doar 30%  din taxa de inscriere.

7. Comunicare si siguranta
Organizatorii vor asigura prezenta in zona a salvatorilor montani, a jandarmeriei, a unui medic, precum si o relatie atenta cu serviciul de urgenta al spitalelor din zona de concurs. Logistica de salvare presupune prezenta in zona concursului a mijloacelor adecvate pentru interventie rapida si eficienta, astfel incat evacuarea sa se faca in cele mai bune conditii.
ATENTIE! Toti competitorii trebuie sa aiba tot echipamentul obligatoriu cerut de organizatori si sa-l utilizeze ca atare. La sedinta tehnica membrii echipelor concurente vor fi pusi la curent cu riscurile si cu metodele de interventie in caz de necesitate. Este obligatorie posesia a cel putin unui telefon mobil functional pe echipa. Orice persoana participanta la eveniment si care nu este asigurata la o societate de asigurari este de acord sa acopere toate costurile pe care le implica evacuarea lor, spitalizarea si alte costuri rezultate ca urmare a participarii lor la aceasta competitie. Fiecare participant inscris la concurs poarta intreaga raspundere, atat pentru faptele sale in cadrul competitiei, cat si cu privire la starea de sanatate si capacitate motrica care sa-i permita parcurgerea fara probleme de natura medicala a distantelor si a probelor de concurs. In taxa de participare organizatorii se obliga sa incheie o asigurare individuala de accidente pe perioada competitiei. Competitorii, asistentii si orice alte persoane acreditate care iau parte la aceasta competitie accepta in totalitate riscurile pe care le implica acest tip de eveniment. In consecinta, ei accepta sa participe in baza consimtamantului dat si pe raspunderea lor. Ei ante-absolva organizatorii de orice raspundere civila si/sau penala in caz de accident corporal sau al echipamentului, care ar putea aparea in timpul desfasurarii competitiei. Organizatorii nu sunt responsabili pentru pierderea sau distrugerea echipamentului individual.

8. Respectul pentru natura
Respectul ecologic si protejarea mediului sunt obligatorii. Deseurile se vor arunca in locuri special amenajate, iar daca acestea nu se gasesc in zona parcursa, se vor preda in tabara de baza. Focul pe parcursul traseului este interzis.

9. Penalizari si contestatii
Lista de timpi de penalizare se va comunica la sedinta tehnica.
Acestia constau in adaugarea unui numar de minute la timpul total de parcurgere a traseului si vor fi comunicati echipelor la atingerea timpului limita.
Contestatiile se depun in scris in termen de max 1 ora de la terminarea timpului limita. Raspunsul la contestatii se va da in max o ora de la depunerea ei.

10. Modificari
Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul regulament, dar orice modificare va fi comunicata cel tirziu la sedinta tehnica.