ultimele stiri

Eco-Explora 2011

Agenda Eco-Explora 2011

Tabăra de bază va fi amplasată pe Valea Cernei, în dreptul km 12 cum intri pe vale dinspre Băile Herculane. Accesul cu maşina se poate face şi dinspre Baia de Aramă.
Aici va fi amplasată o tabără de corturi, iar taxa de campare este de 5 lei\noapte\cort. Există şi posibilitatea de cazare la o pensiune în imediata apropiere a taberei de corturi (pensiunea Dumbrava – http://www.moteldumbrava.ro/contact.html) sau puţin mai departe, în oraşul Băile Herculane.

În tabăra de bază se pot lăsa corturile pe tot parcursul competiţiei, iar obiectele de valoare se pot depozita în cortul organizatorilor.

Programul competiţiei:

- miercuri 14.09.2011 – ŞEDINŢA TEHNICĂ – de la ora 19.00 pentru tura lungă şi de la ora 20.00 pentru tura scurtă

- joi 15.09.2011 ora 07.00 – START Eco-Explora 2011. Startul se va da din Băile Herculane, de la o distanţă de aprox 8 km de tabăra de bază.

- duminică 18.09.2011 ora 07.00 – FINISH Eco-explora 2011 (sfârşitul termenului limită de 72 ore)

- duminică 18.09.2011 ora 11.00 – FESTIVITATEA DE PREMIERE

Detaliile legate de traseu vor fi comunicate în cadrul şedintei tehnice. Pentru atelierele tehnice, tot echipamentul special va fi asigurat de către organizatori, singura exceptie facând atelierul de căţărat, unde participanţii pot să îşi aducă papuci de căţărat speciali. Traseele de căţărat vor fi pe paliere, de dificultate mică spre medie. Cel puţin unul dintre trasee va putea fi căţărat în orice fel de încălţăminte, pentru cei care nu au papuci tehnici. Punctajul la această probă va fi anunţat în cadrul şedinţei tehnice.

Pentru orice fel de detalii, nu ezitaţi sa ne contactaţi.

Echipa Eco-Explora


În acest an Eco-Explora vă invită la cutreierarea unei zone pe cât de spectaculoasă, pe atât de puţin cunoscută. Împletind legendele trecutului cu un relief carstic de o frumuseţe şi sălbăticie rar întâlnite la noi în ţară, Valea Cernei şi munţii limitrofi promit o experienţă de neuitat tuturor echipelor care acceptă provocarea unei noi aventuri marca Eco-Explora.

Ca şi până acum, probele vor fi cele clasice adică trekking şi Mtb, la care se adaugă probe de coardă specifice zonei şi probă de apă (caiac sau plută). De asemenea, se păstrează şi filozofia traseului liber ales. Adică va exista un numar de check-point-uri care trebuie parcurse în ordine, dar fără a urma însă un traseu obligatoriu impus. Distanţele orientative la cele 2 categorii:

- traseul scurt aprox. 130 – 160 km (trekking plus mtb)

- traseul lung aprox. 220 – 250 km (trekking plus mtb)

Ca şi perioadă de desfăşurare, aceasta va fi între 15-18 septembrie. Înscrierile se fac completând formularul de înscriere de la pagina de înscrieri şi trimiterea acestuia la contact@eco-explora.ro

Taxa de înscriere este de 200 RON/echipă până la data de 01 septembrie 2011 şi de 300 RON/echipă între 01 si 10 septembrie. După data de 10 septembrie nu se mai pot face înscrieri la ediţia din acest an.

Mai multe detalii legate de amplasarea taberei de bază şi traseu vom posta pe site în curând.

Pentru orice întrebari, nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa noastră de mail sau la tel. 0740141143 – Tot Călin

Organizatorii

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.